Annons:

Veganskt julbord. Chokladtryffel

VEGANSKT JUBORD UTAN GRÄNSER! Chokladtryffel.

Annons:

Veganskt julbord

Apelsintryffel

300 g mörk chokladknappar
1,25 dl sojavispgrädde
1-2 tsk rivet apelsinskal
0,5 vaniljstång
2 dl kakao
2 krm salt

Gör såhär:

1. Koka upp sojavispgrädde tillsammans med vaniljstång och apelsinskal.
2. Flytta kastrullen från plattan och ta ut vaniljstången. Tillsätt salt, choklad och rör om tills du fått en jämn smet. Plasta över och låt svalna kyl över natten.
3. Med hjälp av en matsked gröper du ut chokladtryffel smet som du sedan rullar till bollar. Vänd därefter i kakao och nu är de klara!

Kaffetryffel

300 g mörk chokladknappar
1,25 dl sojavispgrädde
4-6 tsk frystorkat kaffe (smaksak)
1 dl florsocker
1 dl hasselnötsmjöl
2 krm salt

Gör såhär:

1. Koka upp grädde tillsammans med salt och frystorkat kaffe.
2. Ta kastrullen från plattan och tillsätt choklad. Rör om till en jämn och fin smet. Täck över med plastfolie och låt vila i kylen över natten.
3. Med hjälp av en matsked gröper du ut tryffel som du sedan rullar till bollar.
4. Blanda hasselnötsmjöl och florsocker. Rulla dina tryfflar i blandningen och nu är de redo att ätas!

Annons:

Här finns mer att läsa om