Annons:

FRASIGA FILODEGSPAJER

I samarbete med Oumph! vill jag inspirera er till en växtbaserad midsommar som inte kommer göra någon, oavsett kosthållning besviken.
Idag delar jag med mig av dessa superfrasiga minipajer med inslag av mexikanska smaker.

Portionantal: 9 minipajer

Ingredienser

Minipajer
ca 250 gram filodeg
140 gram pulled oumph
30 gram koriander
1 aubergine
1 röd paprika
1 röd chili
½ rödlök
3 dl växtbaserad matlagningsgrädde
2 msk stärkelse
1 msk balsamvinäger
½ msk tomatpure
½ msk spiskummin
Salt och peppar
Olivolja till stekning

Till garnering
ca 100 gram havrebaserad färskost alternativt creme fraiche
10 gram koriander
Sriracha

Annons:

"Oumph! är rikt på protein, järn, fiber och folsyra, samtidigt är det kalorisnålt och nästan fettfritt. - martinservera.se

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finhacka rödlök och chili samt tärna paprika och aubergine. Stek i generöst med olivolja tillsammans med spiskummin och tomatpure på medelhög värme tills att de fått en fin stekyta. Tillsätt därefter oumphen och sänk temperaturen på plattan.

3. Då oumphen fått steka med grönsakerna ett tag strör du över stärkelse. Häll över matlagningsgrädde, balsamvinäger och koriander. Smaka av med salt och peppar.

4. Då fyllningen börjat tjockna ställer du stekpannan åt sidan.

5. Ta fram en muffinsplåt med ett antal på nio muffinsar. Pensla vardera form rikligt med olja.

6. Dela dina ark med filodeg i 9 delar med hjälp av en sax. Lägg sedan flera lager med remsor av filodeg i vardera muffinsform likt pajskal. Pensla sedan över med olja.

7. Fyll varje paj med röran från stekpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter.

8. Då de svalnat en liten aning garnerar du pajerna med färskost, koriander och sriracha.

Annons:

Här finns mer att läsa om