Annons:

Folkes öl – det jäser fint i Linköping

DryckesListan.se var nyligen på en mässa i Linköping, Vin i Linköping. Det var en härlig upplevelse, allt sker inte bara i Stockholm. En kul uppstickare är Centralbryggeriet med sin Folkes öl. Ett litet mikrobryggeri som kan sina saker.

DryckesListan.se ställde ut på den mycket trevliga och lyckade mässan – Vin i Linköping. På plats provades inte bara andra utställares viner utan även öl. I ett hörn stod tre glada grabbar och skänkte ut öl. En öl jag aldrig hört talas om tidigare. Folkes. Det kan ju till största delen bero på att jag är ytterst sällan eller säg aldrig i just Linköping där man huserar. Generellt var Linköping som stad en positiv upplevelse men nattlivet var väl inte bedövande stort. Det positiva var att vi kunde svalka oss med god öl. Folkes öl som fanns på många utskänkningsställen. Lokalt är Folkes kända men kanske inte i övriga Sverige.

Annons:

Jag provade igenom hela sortimentet och samtliga sorter höll bra klass. Det är hantverksmässig öl som görs. För er som gillar mer strömlinjeformade typer är kanske Folkes inte något för er. Jag talar här om ett hantverk i flaska. Egensinniga ölsorter med överraskande smaker och aromer. Distributionen sker lokalt och Systembolagen runt Linköping har deras öl. Vidare finner man många barer och restauranger i Östergötland med omnejd som har Folkes öl. Min personliga favorit är bryggeriets – Folkes ofiltrerade Lager. Fin balans och smakrikt tycker jag. Detta är inte en menlös industrilager som dessvärre mycket av marknaden översvämmas av.

Länge leve mångfalden och kvalité.

Anders Levander

 

Annons:

Här finns mer att läsa om