Annons:

Förskolans dag med Sun-Maid

Idag på förskolans dag vill jag hylla och tacka alla fantastiska superhjältar som arbetar inom förskolan. Ni som trots många gånger orimliga arbetsförhållanden ger kärlek till, tar ansvar för och formar våra barn. Ni som tröstar, matar, byter blöjor, städar, snyter, respekterar, dansar, leker, lyfter, drivs till vansinne och älskar – NI!
Ni är GULD och förtjänar all ära i världen! Den här dagen är bara er så enormt mycket tack för att ni finns!

Dagen i ära har firats på mitt föralltid älskade Mulle med russinbaserade go-kakor. Likt alla tidigare gånger tack vare Sun-maid som under min tid som kock på förskolan alltid varit med och inte enbart stöttat mitt arbete med barnen, också inspirerat flertal av mina läsare till att baka med russin istället för vitt socker. Även om jag inte alltid haft möjlighet att svara ska ni veta att jag läser och gläds med alla ni som testat att göra det själva och som skrivit hur enkelt och framförallt gott det var! SÅ roligt!!!

Ni som inte ännu testat – NU är det hög tid! Gör det hemma till sommarfikat i solen, ta med och bjud kollegorna eller varför inte göra kakor tillsammans med barnen på den förskola där du kanske arbetar?
Hur som kommer här några av kidsens absoluta favoriter i repris på nyttigare godsaker förgyllda med russin från världens bästa Sun-maid.”
Hallongrottor på russin

Ingredienser

7 dl vetemjöl
3 dl Sun-maid russin, blödtagda
1 1/2 tsk bakpulver
3 tsk krm äkta vaniljpulver
300 g växtbaserat smör

Ca 200 gram hallon

Gör såhär:

1. Låt smöret stå framme en stund tills dess att det blivit rumstempurerat. Därefter häller av vattnet från russinen. Nu ska de vara uppmjukade.

2. Mixa samman dessa ingredienser tillsammans med vaniljpulvet.

3. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Ha sedan över blandningen med smöret. Knåda till en deg, (om du vill göra hjärtan:) kavla ut mellan två ark bakplåtspapper (ca 1-2 cm i tjocklek) och ställ en sväng i kylen (ca 60 minuter). Sätt ugnen på 200 grader.

4. Med hjälp av en pepparkaksform trycker du ut dina kakor. Degen som blir över kavlar du ut på nytt, trycker ut hjärtan och fortsätter tills degen tagit slut.

Citronmums på russin med jordgubbar och kokos

Ingredienser

Citronbotten
2 citroner, zest
4 dl vetemjöl
3 dl Sun-maid russin
3 dl havremjölk
1 dl rapsolja
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
Växtbaserat smör och ströbröd

Citronfrosting
240 ml agavesirap
200 gram växtbaserat smör
1 dl solroskärnor
1 citron, zest

Garnering
Kokosflingor
Ca 250 gram jordgubbar

Gör såhär:

Bottnen: Sätt ugnen på 185 grader, varmluftsugn.
2. Blanda alla torra ingredienser för sig direkt i en rymlig bunke. Värm russin med havremjölk och citronzest i en kastrull.
Mixa slät och häll över de torra ingredienserna. Tillsätt också rapsolja samt yoghurt. Vispa till en klumpfri och jämn smet.
3. Smörj och bröa en ugnsplåt. Släta ut smeten jämnt över plåten med hjälp av en slickepott. Grädda långt ner i ugnen ca 15-20 minuter.
4. Topping: Värm ingredienserna i en kastrull tills det att smöret smält. Mixa sedan slät. Häll/bre över din citronbotten. Garnera med kokos och jordgubbar. Ställ i kylen ca 30 minuter före servering så att toppingen får sätta sig.

Planetdrömmar med russin

Antal: ca 30-40 kakor

Ingredienser
170 gram Sun-maid russin
150g växtbaserat smör, rumstempurerat
1,5 dl rapsolja
1,5 msk vaniljsocker alt 1/3 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk hjorthornssalt alternativt bakpulver
5 dl vetemjöl

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mixa samman smör, russin och olja till en len och krämig pasta med hjälp av en matberedare.
  3. Blanda samman alla torra ingredienser noggrant, för sig. Vänd sedan ner i matberedaren och mixa tills det att du fått en jämn kaksmet.
  4. Blanda hälften av kakdegen i blå karamellfärg och andra hälften i grön. Obs! Spä med lite mjöl om du upplever att degen blivit för lös pga karamellfärgen (beroende på hur mycket du använder).

Annons:

Här finns mer att läsa om