Annons:

Fyra julklappstips

Med advent börjar julen, trots avsaknaden av snö. För vissa är det en stressig tid med många måsten. För mig är det en tid med värme, juliga smaker och tända ljus. Ur julstöktet i köket kommer dofter som minner om barndomen och då är det något visst med att sitta och fundera ut julklappar till släkt och vänner. Några bra julklappstips hittar du nedan.

Jag brukar köpa julklappar som påminner om mig eller mina intressen. Det kan vara något gott att äta eller dricka eller något som används när man äter eller dricker. Det kan också vara kul att köpa något som mottagaren vanligen inte unnar sig. Något som är lite lyxigt eller annorlunda, sådant där som du vanligen inte unnar dig själv.

Julklappstips nummer 1. Stekknivar!

Det finns få saker som är så irriterande som slöa stekknivar. När du en gång vant dig vid en riktigt bra kniv är det svårt att tänka sig att man ens sneglat åt andra. Laguiole stekknivar är sådana stekknivar och de är en perfekt julklapp att ge bort. Lyxiga, vassa och när du vant dig vid dem, helt nödvändiga.

Julklapp

Annons:

Julklappstips 2. Vinglas

Det går bra att dricka vin ur de flesta glas, men ett riktigt bra glas förhöjer nöjet. Det finns många bra glas, mina favoriter återfinns hos Zalto och Riedel. De är förhållandevis dyra men de ger valuta för pengarna, sedan tycker jag att du kan koncentrera dig på något eller par glas. Personligen använder jag mest Zalto universal samt en del av Riedels specialglas. Hos Riedel hittar du också bra glas för öl och whisky.

Julklapp

Julklappstips 3. Vinkaraff

Många viner mår bra av att luftas i en vinkaraff. Det är också ett sätt att presentera vinet på ett snyggt sätt. En snygg karaff fungerar också som en snygg centerpiece på bordet. När det kommer till karaffer finns de flesta former, en del användbara andra mer artistiska. Jag rekommenderar en där du kan få en stor kontaktyta, dvs där vinet får mycket kontakt med luften.

Julklapp

Julklappstips 4. Vin

Här på DryckesListan.se hittar du massor med bra tips på spännande och annorlunda viner. Vi uppmanar dig ofta att prova något nytt och spännande men om du ska ge bort ett vin tycker jag att du ska ta ett som du själv tycker är gott. Ett vin som speglar dig.

Vill du ändå få något tips så kan jag rekommendera mousserande viner som passar så väl till julens fester. Andra viner som jag gärna dricker under julen är olika starkviner,  exempelvis ett portvin eller en madeira. De är utmärkta alternativ istället för glöggen.

Trevlig advent

Magnus Reuterdahl

Annons:

Här finns mer att läsa om