Annons:

Julklappar i sista minuten

Hur ser din julstatus ut? Klappat och klart med allt? Eller hets och stress och alltför många måsten kvar på att-göra-listan? Sofias tips på några julklappar med vintema.

Vi på DryckesListan.se kan inte göra inköpen eller bocka av dina måsten åt dig. Vi har också en hel del att fixa med innan julefriden kan infinna sig.

Men vi hjälper gärna till med viner, recept och tips på andra paket som inte kluckar inför jul. Det är visserligen trevligt att få ett kluckande paket – fast de hittar du redan i våra topplistor. 

Idag får du istället tips på andra julklappar som givetvis har med mat och dryck att göra. Ätbara paket och vinösa upplevelser – visst låter det som om om julen blir god?

 

Annons:

Presentkort

Inte så personligt, men ändå enkelt och smart.

Systembolaget har faktiskt presentkort.

Eller ge bort en smak- och matupplevelese; många restauranger jobbar också med presentkort.

Eller varför inte en vinprovning på en vinbar?

Delikatesskorg

Till den som har allt, men gillar mat. Ge bort en korg fylld med fina matvaror, kanske sådant man inte köper annars. En god bit vällagrad ost, någon fin lite dyrare salami, tryffelsalt och mycket mer.

 

 

Gör din egen glögg

Det får bli en kluckande klapp ändå. Min kollega Eva delade nyligen med sig av ett eget glöggrecept. Mer personligt och mycket godare än köpeglöggen. Ta en titt längst ner i artikel för recept.

Filmer och bio

Ge bort en vinfilm. The Trip to Italy, Red Obsession och givetvis klassikern Sideways är några måsten hos vinfantasten.

Presentkort på bio – kanske kommer någon vinfilm snart. Det vore på tiden.

Coravin

En lite dyrare present, men numera finns det även en billigare version av denna måste-uppfinning. Coravin fungerar som en vinöppnare – utan att du behöver dra upp korken. Med en liten smal nål, som du trycker igenom korken, kan du ändå pumpa upp några eller många droppar vin ur flaskan. Varför gör man så då? För att testa hur vinet är; ska det drickas eller sparar vidare? Man kanske bara vill ha just ett glas av en viss flaska. Samtidigt som man pumpar upp vin, sprutas en gas in i flaskan som gör att vinet håller i månader.

Finns bland annat på på Old Land: https://oldland.se/coravin-sverige/ 

och Kitchen Lab: https://www.kitchenlab.se/coravin/

En hederlig öppnare

Inget hem utan en helt vanligt hederlig vinöppnare. Helst av modellen Pulltap. Någon annan behövs inte. Glöm designade varianter med vingar och gud vet allt. De håller inte i längden, men det gör smidiga Pulltap. Du hittar den på nätet och i köksbutiker från 100 kronor och uppåt. Mycket pengar kvar till vin och andra paket alltså.

Vinklubbar och vinmässor

Nästan alla importörer (i alla fall de som är lite större) har en egen vinklubb. Där kan du som medlem får ta del av intressanta provningar och besök av producenter. Kolla in hemsidorna och ge bort ett medlemsskap och bjud på en provning.

Vågen av vinmässor verkar inte ebba av ännu. Fördelen är att de har letat sig ut i landet. I storstäderna är folk för blasé – där händer det så mycket ändå.

Från Umeå till Västerås, Linköping, Karlstad och Malmö – kolla in Svenska Dryckesmässor, de erbjuder flest mässor och kan sin sak.

https://svenskadryckesmassor.se

Annons:

Här finns mer att läsa om