Annons:

Cavini’s Oumph Caffé Coretto

- i samarbete med Oumph!

Idag är det kaffets dag – och vad är inte mer passande då än en favorit i repris på min Cavini’s Caffé Coretto som jag tog fram i samarbete med Oumph!

Annons:

Antal: 4-6 personer beroende på glas
Tillagningstid: Cirka 60 minuter därefter bör tryffeln få stelna.

Ingredienser

Tryffel
100 gram mörk choklad, växtbaserad
1/2 dl sojavispgrädde
1-2 tsk calvados

Mockamousse
50 gram mörk choklad, vegetabilisk
1 dl + 4 msk sojavispgrädde
1 msk florsocker
1 tsk citronjuice
1/2 tsk frystorkad kaffe

Vitchokladskumm
100 gram växtbaserad vit choklad
1/2 dl sojavispgrädde
4 tsk kikärtsspad

Karamelliserad oumph!
1 dl naturell Oumph! (ev. det som blivit över efter att man skurit ut pilgrimsoumph!en)
1 dl strösocker
50 gram växtbaserat smör
Kakao och hasselnötsmjöl att panera i samt bakplåtspapper

Gör så här:

 1. Chokladtryffel: Riv chokladen. Hetta därefter upp grädden. Ta kastrullen från plattan och tillsätt calvados samt choklad. Rör om tills det att chokladen smält och du fått en fin och len tryffelsmet. Häll över i portionsglas och ställ i frysen.
 2. Mockamousse: Vispa upp sojagrädden tillsammans med citronjuice och florsocker med hjälp av en elvisp i cirka 10 minuter- tills att den blivit riktigt fast.
 3. Riv chokladen och värm upp 4 msk sojagrädde tillsammans med frystorkat kaffe. Ta kastrullen åt sidan och rör ner chokladen.
 4. När chokladen fått svalnat något har du ner den genom en tunn stråle i vispgrädden samtidigt som du återigen vispar med hjälp av en elvisp. Ha sedan som lager nummer 2 i serveringsglasen.
 5. Vitchokladskum: Vispa upp sojagrädde tills att den blivit fast. Smält vit choklad i vattenbad. Ha sedan i den vita chokladen samtidigt som du återigen vispar sojagrädden med hjälp av en elvisp.
  Smörj en bunke (helst i metal) med något basiskt som tex citron eller vinäger. Ställ sedan en snabb sväng i frysen. Detta för att underlätta nästa steg.
  Vispa upp kikärtsspad till dess att den blivit jättefast likt en marängsmet. Vänd därefter ner vitchokladgrädden försiktigt med kikärtsfluffet tills dess att de blivit den blivit jämnt beblandad. Ha sedan över i portionsglassen som en finish.
 6. Karamelliserad Oumph!: Smält smör i en stekpanna. Blanda kakao och hasselnötsmjöl. Panera Oumph!en ordentligt och stek därefter i smöret. Strö över socker och stek tills dess att sockerkristallerna smält samt att Oumph!en börjar få krisp.
  Placera därefter på bakplåtspapper och låt svalna.
  Slutligen dekorera din caffè coretto!

Annons:

Här finns mer att läsa om