Annons:

Kanelbullekakor

Fira kanelbullens dag med en lekfull twist!

År 1999 slog Hembakningsrådet tag om saken. Den 4 oktober varje år skulle doften av Sverige färgas av nostalgi, nybakade bullar, smör och kanel – det i omtänksamhetens och omsorgens tecken. Något som rådet anser att kanelbullen, eller kanelbrödet för man sa förr, symboliserar med sin association till kärleksfullt hembakat.
Ja, kanelbullens dag är en sådan dag som inte kräver sin plats i kalendern då den aldrig går obemärkt förbi. Om du så befinner dig i tunnelbanan, på arbetsplatsen och inte minst strosandes runt i livsmedelsbutikerna så finns det kanelbullar överallt!

Annons:

Antal: ca 30 st

Ingredienser

Kakdeg
200 gram västbaserat smör, rumstempurerat
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
50 gram växtbaserat smör
2 tsk kanel ½ dl strösocker
1 tsk muscovado socker
1 krm salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Knåda samman alla ingredienser till mördegen. Kavla ut den helt platt och placera i kylen.
3. Mixa samman alla ingredienser till kanelfyllningen. Bre över fyllningen likt klassiska kanelbullar och rulla ihop. Skär tunna skivor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter.

Annons:

Här finns mer att läsa om