Annons:

Lime- och citronkladdkaka

En somrig kladdkaka med smak av lime och citron.

Hej,

Jag hoppas att ni haft och fortfarande har en fantastiskt fin sommar. Jag själv beslöt mig för att, för första gången sedan jag började blogga, ta mig en månads semester.
Så nu är jag utvilad och tillbaka, redo att dela med mig av alla de kreationer som tagit form nu under ledigheten.

Först måste jag förtälja er om flytten. Jag har ju valt att lämna storstadslivet mot ett stilla lugn uppe i Östersund. Ett beslut som jag så här i efterhand kan skriva under på var det bästa jag tagit på mycket länge.
Väl här kom jag i kontakt med en kvinna vid namn Fia Gulliksson. Fantastisk, supergullig och inte minst sagt inspirerande person som bland annat är grundare av H E I M. Östersunds egna, supertrendiga matstudio som på fredagar slår upp portarna för allmänheten.
Där kan man äta tapas, dricka gott och umgås med sina vänner.
Likt kärlek vid första ögonkastet tackade jag ja till att sluta mig till den så kallade ”H E I M-familjen”. Så nu mera finner man både mig, mina kokböcker och kreationer där! (Se mer här!)

Annons:

Förra fredagen hade vi ett releasemingel där vi serverade plock, endast gjorda på närproducerade råvaror. Heim har nämligen en egen trädgård alldeles utanför på innegården, och inne i lokalen är varenda vrå prydd med ätbara växter, blommor och kryddor.

På fredag öppnar vi åter igen och jag hoppas innerligt att vi ses där!

Ingredienser

150 gram växtbaserat smör
2 citroner
2 lime
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kikärtsspad
1 krm salt

Till servering
Vaniljglass
Hallon
Krossade grahamskex

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smör i en kastrull. Ta sedan kastrullen från plattan och riv ner citronzest från både citroner och lime. Tillsätt resterande ingredienser och vispa till en klumpfri smet.

3. Grädda långt nere i ugnen ca 20 till 30 minuter. Låt kakan sätta sig innan servering.

Annons:

Här finns mer att läsa om