Annons:

Ljummen citronpotatissallad med mynta

Fira en klimatsmart midsommar tillsammans med Oumph.

Snart nalkas midsommar – och kanske är du på jakt efter vegetariska rätter att förgylla buffén med? Då min vän har du hamnat helt rätt.
I samarbete med barnens absoluta favoritsubstitut Oumph har jag tagit fram fem festliga vegorecept som kommer att få alla dina gästerna, vegetarianer som ickevegetarianer att trilla av stolen.

Först ut är ljummen citronpotatissallad med mynta

Annons:

oumph

Ingredienser
1 kg potatis, fast
140 gram Oumph thyme and garlic
150 gram gröna oliver
150 gram svarta oliver
100 gram växtbaserat smör
15 gram ruccola
2 citroner
2 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
2 tsk torkad mynta
1 tsk torkad oregano
½ tsk citronpeppar
1/2 tsk curry
Olivolja till stekning
Salt och svartpeppar

Till garnering
Färsk mynta
Citron

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär potatisen i fyra klyftor och dela vardera klyfta i tre. Låt ligga i ett kallt vattenbad ca 20 minuter.

3. Smält smör tillsammans med olivolja och kryddor i en kastrull. Häll av vattnet från potatisen och placera i en ungsform med ungsfolie. Häll kryddsmöret jämnt över potatisen. Smaka av med generösa mängder salt och peppar.
Pressa över citronjuice och lägg de utpressade citronerna med potatisen.
Grädda i 20-30 minuter.

4. Stek oumph i olja på hög värme tills att den fått en krispig yta. Ta stekpannan från plattan och pressa över vitlök.

5. Finhacka rödlök och ha över med potatisen i en lämpad bunke. Tillsätt resterande ingredienser och rör om. Lägg upp potatissalladen på ett serveringsfat och dekorera med mynta och citron.

Annons:

Här finns mer att läsa om