Annons:

OUMPH CHEESE BALLS

Hemma hos oss finns det ett substitut för kött som tilltalar och fungerar för precis alla. Det både stora som små – Oumph!
Därför är det givetvis extra roligt att jag fått äran att, tillsammans med Oumph trolla fram magiska recept som du förhoppningsvis kommer att avnjuta tillsammans med dina nära och kära vid midsommar.

Efter storsuccén med chili cheese har jag utvecklat receptet och tagit fram dessa, löjligt oemotståndligt goda ostbollar med smak av vitlök, soltorkade tomater, persilja och oumph kebab.

Annons:

"Oumph! är mat från växtriket med en helt unik konsistens gjord på soja. Den liknar ingenting annat från växtriket, men känns samtidigt bekant." - Oumph.se

Portionantal: ca 4-6 personer

Ingredienser
Ca 200 gram växtbaserad pizzaost
150 gram soltorkade tomater
140 gram oumph kebab
20 gram persilja, finhackad
3 vitlöksklyftor
2 msk havrebaserad färskost
¼ tsk salt
Till panering
Ströbröd
Kikärtsspad
Vetemjöl

Gör såhär:

1. Finhacka oumph samt soltorkade tomater. Stek sedan i lite av oljan från de soltorkade
tomaterna.
2. Riv ner ost direkt i en rymlig bunke. Pressa i vitlök och tillsätt resterande ingredienser.
Knåda samman alla ingredienser till en jämn och formbar smet. Rulla sedan till jämnstora
bollar.
2. Dubbelpanera varje boll genom att först rulla de i mjöl, sedan kikärtsspad och slutligen
i ströbröd.

3. Värm upp neutral olja till cirka 170 grader. Fritera i cirka 60-80 sekunder tills de blivit
gyllene till färgen. Placera i en skål med hushållspapper. Upprepa tills alla bollar är
friterade och klara.

Annons:

Här finns mer att läsa om