Annons:

Pasta med tomatsås – dejtmiddag på 20 minuter!

“JAG HAR EN DEJT I HELGEN, KAN INTE LAGA MAT (alls!) OCH VI SKA ÄTA MIDDAG… HOS MIG! Hjälp mig! Vad ska jag bjuda på!?” Ungefär så lyder en större mängd meddelanden jag mottar i inkorgen och kan ana att det finns en och en annan person som känner sig lite träffad nu. Inte sant? (love you guys).

, i min förstahjälpen-recept-låda förvarar jag två “standardrecept”. Just in case of these emergencies. En av dessa två är alltså det jag presenterar idag. Det är så enkelt enkelt kan bli. Dessutom så billigt billig-finmiddag kan bli. Dessutom så gott gott kan bli!
Portionantal: ca 4 personer

Ingredienser
500 gram förkokt pasta
400 gram körsbärstomater
1 röd paprika
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljong
Salt och grovmald svartpeppar (helst färsk)

Latmasks-pesto-olja
50 gram växtbaserad peso (rekommenderar såklart hemmagjord annars alt märket Matric)
½ dl olivolja

Till garnering
1 dl rostade, salta solroskärnor (ja, det finns färdigrostade)
4 msk bjäst
Ruccola

Gör såhär:

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär paprika och lök i klyftor samt dela körsbärstomaterna i två. Placera i en ungsform klädd i ungsfolie. Grädda ca 15 minuter eller tills det att grönsakerna fått sig en grillig uta (lätt svarta i kanterna).
  3. Med en stavmixer, mixa en slät sås av grönsakerna tillsammans med vitlök och grönsaksbuljong. Smaka av med salt och peppar. Tips! Spara några körsbärstomater till garnering.
  4. Blanda pastan med din sås. Toppa med din falska pesto-olja, förrostade solroskärnor och bjäst.

Annons:

Här finns mer att läsa om