Annons:

Premiär! DryckesListan.se Matskola ”Lekande Lätt”

Det är lätt att fastna i gamla hjulspår. Framförallt när du har ont om tid eller begränsad budget. Matskolan är till för dig! Här får du bra tips som kan hjälpa till att variera framförallt din vardagsmeny- Lekande Lätt! Läs DryckesListan.se Matskola

Eva Weckström har jobbat på restaurang i många år och har ett brinnande matintresse. Som mamma har hon även lång erfarenhet av att laga bra, hyggligt billig mat och att trolla med knäna när det behövs. Nu med premiär för Dryckeslistan.se Matskola.

Nedan rätt är en kombination av lite olika recept jag funnit genom åren. Det går självfallet att byta ut fläskfilén mot kotlett, karré eller dylikt. Jag tycker detta är att föredra om man inte vill lägga för mycket pengar på köttet. Billig fläskfilé på olyckliga grisar undanber jag mig personligen gärna. Gillar man inte dragon kan man ju absolut ersätta med annan ört men dragonen är ganska tongivande i just denna grytan. Vitt vin kan ersättas med sherry eller vitt portvin helt eller delvis. En skvätt Cognac i såsen är inte heller fel. Smaksättningen nyanseras efter personliga preferenser.

Annons:

INGREDIENSER 4 PORTIONER

600 gram Fläskfilé

3 Scharlottenlökar, hackade

300 gram Färsk Svamp, skuren i skivor(godast men det går även med burk)

2 dl Vitt Vin

2 dl Grädde

En nypa socker

2 teskedar Dijonsenap

1 tesked Kinesisk Soja

1 kruka färsk dragon (går med torkad men färsk är smarrigast)

En klick smör

Salt och peppar efter smak

 

GÖR SÅ HÄR:

Putsa köttet och skär i medaljonger ca 1 cm tjocka.

Repa dragonen- använd alltså inte stjälkarna utan bara bladen. Hacka dessa grovt.

Skala och hacka löken, skölj och skiva svampen.

Smält smöret i en vid stekpanna och fräs lök och svamp i ett par minuter. Tillsätt fläskfilen och stek en minut på varje sida.

Tillsätt vinet och låt puttra och koka in, ca. 3 minuter.

(är man osäker på fläskfiléns tillagningstid eller att den ska bli torr, kan man steka den först och lägga i en skål under tiden som man steker lök och svamp samt gör såsen. Tillsätt då bara köttet till sist istället.)

Tillsätt grädde, dijon, soja, en nypa socker, salt, svartpeppar samt dragon i stekpannan.

Låt puttra någon minut så det blandar sig och smakerna integreras. Smaka av och balansera sötma, sälta och syra (går bra med lite mer vitt vin om man vill ha en syrligare sås, eller några droppar pressad citronsaft)

Servera härligheten till pasta, kokt potatis, ris eller pressad potatis.

 

Lycka till DryckesListan.se Matskola

Eva Weckström

Annons:

Här finns mer att läsa om