Annons:

Husmanskost Nötkött Vilt

Älgfärsbiffar med senapssås och rårakor

Mustiga, smakrika älfärsbiffar med dijonsenapssky som serveras med råraka, lingon och gröna ärtor.

Ingredienser

  • Älgfärsbiffar
  • 400
    gram gram
    Älgfärs
  • 1
    st st
    Ägg
  • 2
    msk msk
    Ströbröd
  • 1
    dl dl
    Grädde
  • 2
    tsk tsk
    Dijonsenap
  • 2
    st st
    Vitlök, klyftor
  • 1
    tsk tsk
    Salt
  • 1
    tsk tsk
    Peppar, nymalen
  • 4
    msk msk
    Smör
  • Senapssås
  • 1
    msk msk
    Dijonsenap
  • 2
    dl dl
    Grädde
  • 1
    dl dl
    Vatten
  • Rårakor
  • 800
    gram gram
    Potatis
  • 1
    tsk tsk
    Salt
  • 3
    msk msk
    Smör
Soja
Gröna ärtor
Lingon, lingonsylt

Älgfärsbiffar

Finhacka vitlöken och bland ner tillsammans med ägg, grädde, senap,ströbröd, salt och peppar. Rör sedan ner älgfärsen och forma biffar. Stek dessa i smöret, ta ut biffarna allt eftersom de blir klara. Se till att spara allt gott som blir kvar i pannan till senapsskyn.

Senapssås

När biffarna är färdigstekta rör du ner vatten och senap i den varma pannan. Tillsätt sedan grädde och koka upp. För att verkligen få ut allt götta ha ner biffarna i pannan igen, sänk värmen och lägg gärna på ett lock. Behöver bara småputtra. Smaka eventuellt av med lite soja.

Rårakor

Riv potatisen ganska grovt. Salta och forma till platta biffar. Stek på medeltemperatur, se till att biffarna inte blir för tjocka då tar det väldigt lång tid för dem att bli klara.

Servera med gröna ärtor och lingon. Smaklig spis!

 


David Lindén, pappa till tre battingar födda 08, 10 och 12. Gift, utövande lärare och bor i villa på landet. Har ett näst intill obscent intresse för mat och dryck i alla dess former. Startade bloggen Svenssonsmakaren våren 2009 - hade innan dess knappt hållt i en systemkamera och dryckesintresset var i sin linda. Är nu långt ifrån någon expert, men det tar sig, något som visade sig när Svenssonsmakaren blev utnämnd till årets fotoblogg av matbloggspriset 2014.

Jag fokuserar på enkelhet, hållbarhet och, framförallt, njutning. Enkelhet för att det i mitt liv helt enkelt inte finns tid att krångla till saker och hållbarhet för att hållbar konsumtion är en självklarhet för mig inom alla områden. Njutningen då? Jo, för att jag är en livsnjutare och är övertygad om att meningen med livet är att njuta av det.

Välkommen!

Annons: