Annons:

Dessert

En grekisk dröm

Grekisk yoghurt med nektariner, passionsfrukt, valnötter och honung

Ingredienser

  • 4
    st st
    passionsfrukter
  • 4
    st st
    färska nektariner
  • 4
    dl dl
    grekisk yoghurt, 10%
  • 2
    dl dl
    hackade valnötter
  • 1 ½
    dl dl
    flytande honung
Finns inga mogna nektariner kan du använda konserverade aprikoser eller persikor.
Hittar du inte grekisk yoghurt fungerar det lika bra med turkisk yoghurt.
Känns valnötterna beska så lägg dom i kallt vatten i en timme.

Skölj den färska nektarinerna och skär dom i mindre bitar. Dela och skrapa ur passionsfrukterna, blanda ihop med nektarinerna. Fördela frukten i sex glas/skålar.
Vispa upp yoghurten så den blir krämig, klicka ut på frukten.
Hacka valnötterna i mindre bitar och strö över yoghurten.
Ringla till sist flytande honung över allt. Servera så snart som möjligt!


Annons: