Annons:

tillbehör Vegan Buffémat Grönsaker/Vegetariskt

Fänkålssallad med apelsin & kummin

Fänkålssallad med apelsin & kummin en sallad som passar lika bra som lättare mellanmål som ett uppfriskade inslag på sommarbuffén

Ingredienser

  • Fänkålssallad med apelsin och kummin
  • 2
    st st
    Fänkål
  • 2
    st st
    Apelsin
  • 1
    tsk tsk
    Mald Kummin
  • 1
    dl dl
    Russin
  • 1
    nypa nypor
    Salt
  • 1
    st st
    Rapsolja

Halvera & snitta fänkålen strax ovanför roten, med ca 2cm avstånd mellan snitten. Skär inte igenom. Fänkålen ska hållas ihop med roten för att underlätta hanteringen. Skiva sedan i önskad tjocklek.

Skär av toppen & botten på apelsinerna. Skala bort skalet med kniv så att fruktköttet blottas & klyfta ur fruktköttet genom att skära  ett snitt på vardera sida om  mellanväggarna. Vänd ner apelsinbitarna med fänkålen & krama saften ur apelsininanmätet över salladen . Tillsätt russin, kummin, salt & en försiktigt skvätt neutral rapsolja & blanda om.

Tips: Strössla över olika sorters nötter & frön, så som mandel, valnötter, solrosfrön mm. för att göra salladen till ett mättande mellanmål.



 


Annons: