Annons:

Bakat Buffémat

Focaccia med flingsalt och örtkryddor.

Focaccia är ett smarrig buffébröd som doftar och kryddar av de du själv väljer att lägga på toppen.

Ingredienser

  • Focaccia med flingsalt och örtkryddor
  • 5
    dl dl
    Fingervarmt vatten
  • 1
    msk msk
    Honung
  • 50
    gram gram
    Jäst
  • 13
    dl dl
    Vetemjöl special
  • 2
    msk msk
    Olivolja
  • 1
    tsk tsk
    Salt
  • 1
    st st
    Vetemjöl, en näve till utbakning
Tips på smaksättning: Pesto, philadelfiaost och olja. Soltorkade tomater, svarta oliver och fårost. Örtkryddor, flingsalt och parmesantost.

Tips på smaksättning: torkade kryddor, oliver, fårost, parmesan, soltorkad tomat, havssalt.

Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig deg. Antingen låter degen gå i hushållsassistent i cirka 8 minuter eller så för hand i minst den dubbla tiden. Låt den jäsa till dubbel storlek i ungefär en halvtimma. Platta ut degen i på ett bakplåtspapper i en långpanna, eller till fyra rundlar. Klappa in olivoljan på ytan. Tryck några hål med din tumme och lägg garnering, kryddor och smaksättning där. Låt den jäsa ytterligare en halvtimma, och sedan gå i 190 grader i cirka 10-15 minuter eller tills brödet är gyllenbrunt.


Jag är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på mat & dryck. Här på DryckesListen vill jag ge dig receptet för ett lyckat möte mellan mat och vin. Och tillsammans med min redaktion försöka lotsa dig rätt i vindjungeln.

Annons: