Annons:

Aperitif Grönsaker/Vegetariskt Sällskapsdryck

Friterad halloumi

Friterad halloumi är en liten godbit som man faktiskt inte vill vara utan. Serveras med en myntadoftande plommonchutney och är sagolik!

Ingredienser

  • Friterad Halloumi
  • 1
    st st
    Halloumi, en bit
  • 1
    st st
    Smördeg, ark
  • 1
    st st
    Äggula till pensling
  • 1
    st st
    Mynta färsk en näve
  • 1
    st st
    Basilika färsk ett knippe
  • 3
    nypa nypor
    Chiliflakes
  • 1
    st st
    Matolja, en skvätt
  • Plommonchutney
  • 150
    gram gram
    Plommon, torkade och hackade
  • 50
    gram gram
    Valnötter
  • 1
    st st
    Kanelstång
  • ½
    dl dl
    Vitvinsvinäger
  • 5
    st st
    Nejlikor
  • 3
    st st
    Kardemummakapslar
  • 2
    st st
    Vitlöksklyftor
  • 3
    dl dl
    Vatten
  • ½
    dl dl
    Strösocker
  • 1
    st st
    Mynta, finhackad färsk, en näve
Det skall även ner några nypor chiliflakes.

Skär osten i cirka en centimeter tjocka bitar. Lägg varje bit ost på bit smördeg (degen skall gå runt ostbiten helt). Placera lite av örterna på varje ostbit. Pensla med ägg och vik ihop till ett fint litet kuvert, pensla lite utanpå också. Hetta upp oljan och fritera dina ostknyten tills de blir vackert gyllenbruna. Låt dem vila en liten stund på hushållspapper och servera dem när de är lagom varma med plommonchutney.

Och den gör du på detta lilla vis. Blanda ihop allt utom myntan i en kastrull, låt godsakerna småkoka i cirka 30 minuter. När det är klart slänger du ner myntan, häller sedan upp chutneyn i en burk och låter denna stå kallt tills det är dags äta!


Jag är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på mat & dryck. Här på DryckesListen vill jag ge dig receptet för ett lyckat möte mellan mat och vin. Och tillsammans med min redaktion försöka lotsa dig rätt i vindjungeln.

Annons: