Annons:

Grytor/långkok Nötkött

Fyllda nötrullader med gräddsås och ättiksgurka.

Fyllda nötrullader med gräddsås och egen inlagd gurka, kan det bli bättre på en söndag?!

Ingredienser

  • Nötrullader
  • 8
    st st
    Fransyska eller innanlår i tunna skivor
  • 160
    gram gram
    Bacon, eller rimmat sidfläsk
  • 1
    st st
    Äpple, hackat
  • 1
    st st
    Gul lök, hackad
  • 6
    st st
    Ättiksgurka, skivor, hackade
  • 2
    msk msk
    Ströbröd
  • 4
    msk msk
    Fransk senap
  • 1
    st st
    Äggula
  • Gräddsås
  • 4
    dl dl
    Buljong i från köttkoket
  • 3
    dl dl
    Grädde
  • 2
    tsk tsk
    Soya
  • 4
    msk msk
    Svartvinbärsgele
Smaksätt allt med salt och svartpeppar från kvarnen. Det kan vara gott med en liten skvätt sherry i såsen. Om du tycker att såsen är för rinnig så rör ut 1 msk majzena i kallt vatten och sedan ner i såsen. Låt koka upp och servera hela härligheten med kokt potatis och svartvinbärsgele.

Börja med att fräsa på fyllningen till rulladerna. I med lite smör i en stekpanna och ner med fläsket och löken. När det har fått fin färg blandar du det med ströbröd, äpple, senap och ättiksgurka. Lägg nu ut köttskivorna på en skärbräda och fördela fyllningen på dem. Rulla i hop och fäst med en tandpetare. Nu skall även rullarna få lite färg runtom, innan du fyller på med buljongen och låter dem koka under lock tills de är färdiga. Det brukar ta 45 minuter, men kolla in rullarna ordentligt så att de inte är sega.

När rulladerna är möra och goda så plockar du ut dem ur grytan, tar bort tandpetarna och lägger dem åt sidan ett tag. Vispa ur grytan med såsingredienserna och smaka av. Ner med köttet igen och låt alltihopa bli ordentligt varmt. Servera med gele, ättiksgurka och kokt potatis.


Jag är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på mat & dryck. Här på DryckesListen vill jag ge dig receptet för ett lyckat möte mellan mat och vin. Och tillsammans med min redaktion försöka lotsa dig rätt i vindjungeln.

Annons: