Annons:

Grönsaker Vegetariskt Vegan Grytor/långkok

Grekisk linsgryta

Ingredienser

  • Grekisk linsgryta:
  • 800
    gram gram
    krossade tomater (ca 2 burkar)
  • 20
    gram gram
    fryst dill
  • 150
    gram gram
    färsk bladspenat
  • 2
    st st
    citroner
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor
  • 1
    st st
    gul lök
  • 3
    dl dl
    röda linser
  • 2
    dl dl
    grönsaksfond (2 dl vatten + 1 tärning)
  • 2
    dl dl
    soltorkade tomater
  • 1
    tsk tsk
    curry
  • ½
    tsk tsk
    kanel
  • 2
    krm krm
    kardemumma
salt
peppar

Gör såhär:

1. Hacka gul lök, vitlök samt soltorkade tomater. Stek i oljan från de soltorkade tomaterna direkt i botten på en rymlig kastrull.

2. Häll över resterande ingredienser utom citron och låt koka i ca 20 minuter eller tills att du djälv tycker du fått en behaglig konsistens på dina linser.

3. Pressa i de två citronerna och låt koka upp en snabb sväng. Rör om.


Annons: