Annons:

Grillat Fisk

Grillad fisk med melon- och fetaostsallad

Grillad fisk, en frisk sommarrätt som sköter sig själv på grillen och som är både enkel, god samt passar till det stora sällskapet.

Ingredienser

  • Grillad fisk
  • 600
    gram gram
    Fiskfilé (vit fisk)
  • 1
    dl dl
    Gräslök (eller annan färsk ört)
  • 1
    st st
    Citron
  • 50
    gram gram
    Smör
  • Melon och fetaostsallad
  • 200
    gram gram
    Fetaost
  • ½
    st st
    Vattenmelon (liten)
  • ½
    st st
    Honungsmelon
  • ½
    st st
    Blandsallad (Påse)
  • 1
    dl dl
    Pumpakärnor (gärna rostade)
  • 2
    msk msk
    Olja
Peppar och salt

Fisken

Skär upp fisken i lämpliga portionsbitar. Bre ut en stor bit folie. Salta och peppra först, lägg sedan på fisken, därefter gräslök och citron. Sist hyvlar du på smöret med en osthyvel. Slå in hela paketet.

Melon och fetaostsallad

Skär melonen och osten i tärningar. Blanda ihop med salladspåsen och oljan. Strö sedan på pumpakärnorna.

Grilla fisken, använd gärna stektermometer (innetemperatur vitfisk 56 grader). Om grillen är varm går det väldigt fort. Låt stå några minuter innan du serverar.

Servera med bröd eller grillad majs.

Smaklig spis!


David Lindén, pappa till tre battingar födda 08, 10 och 12. Gift, utövande lärare och bor i villa på landet. Har ett näst intill obscent intresse för mat och dryck i alla dess former. Startade bloggen Svenssonsmakaren våren 2009 - hade innan dess knappt hållt i en systemkamera och dryckesintresset var i sin linda. Är nu långt ifrån någon expert, men det tar sig, något som visade sig när Svenssonsmakaren blev utnämnd till årets fotoblogg av matbloggspriset 2014.

Jag fokuserar på enkelhet, hållbarhet och, framförallt, njutning. Enkelhet för att det i mitt liv helt enkelt inte finns tid att krångla till saker och hållbarhet för att hållbar konsumtion är en självklarhet för mig inom alla områden. Njutningen då? Jo, för att jag är en livsnjutare och är övertygad om att meningen med livet är att njuta av det.

Välkommen!

Annons: