Annons:

tillbehör lamm Aperitif Buffémat Fläskkött Grönsaker/Vegetariskt

Grillad purjolök med fetaost och honung.

Grillad purjolök med fetaost och honung är en ytterst enkel och vinvänlig rätt som lagar sig själv på grillen.

Ingredienser

 • Grillad purjolök med fetaost och honung
 • 1
  st st
  Purjolök, hel
 • 100
  gram gram
  Fetaost
 • 1
  msk msk
  Honung
 • 1
  msk msk
  Citron
Smaka av med peppar och färska örter

Grilla purjolöken hel med rot och blast. Kan skära bort lite grönt om den inte får plats på grillen. Löken ska bli ordentligt sotad och det ska börja sippra fram saft från innanmätet.

Ta bort rot och blast. Dela löken på mitten och skär upp i lämpliga portionsbitar. Lägg bitarna på folie och ringla på honung samt citron. På toppen lägger du osten, peppar och örter.

Lägg folien och lökbitarna på grillen igen. Om du har grill med lock lägger du på locket och grillar några minuter till. Har du inte en grill med lock kan du göra ett lock av folie.

Servera med lite färsk sallad som en förrätt eller som tillbehör till något annat grillat. Smaklig spis!

 


David Lindén, pappa till tre battingar födda 08, 10 och 12. Gift, utövande lärare och bor i villa på landet. Har ett näst intill obscent intresse för mat och dryck i alla dess former. Startade bloggen Svenssonsmakaren våren 2009 - hade innan dess knappt hållt i en systemkamera och dryckesintresset var i sin linda. Är nu långt ifrån någon expert, men det tar sig, något som visade sig när Svenssonsmakaren blev utnämnd till årets fotoblogg av matbloggspriset 2014.

Jag fokuserar på enkelhet, hållbarhet och, framförallt, njutning. Enkelhet för att det i mitt liv helt enkelt inte finns tid att krångla till saker och hållbarhet för att hållbar konsumtion är en självklarhet för mig inom alla områden. Njutningen då? Jo, för att jag är en livsnjutare och är övertygad om att meningen med livet är att njuta av det.

Välkommen!

Annons: