Annons:

Midsommar tillbehör Grillat Grönsaker/Vegetariskt

Grillad sötpotatissallad med fetaost.

Grillad sötpotatissallad med fetaost är ett gott tillbehör till nästan allt grillat, men fungerar även på egen hand.

Ingredienser

  • Grillad sötpotatissallad med fetaost.
  • 5
    st st
    Sötpotatis
  • 200
    gram gram
    Fetaost
  • 2
    st st
    Röd chilifrukt, finhackad
  • 1
    st st
    Gröslök, i knippa, finhackad
  • 1
    st st
    Vitlök, en hel, skuren på mitten (över magen)
  • 1
    st st
    Citron, saften från
  • 1
    st st
    Ruccolablad, en näve
Dessutom behöver du en god olja, samt salt och svartpeppar från kvarnen.

Börja med att dra igång grillen, skala sedan sötpotatisen och skär den i kuber ungefär 1×1 cm stora. Lägg dem tillsammans med den delade vitlöken på ett rejält ark aluminumfolie. Häll över lite olja och pressa över hälften av citronsaften samt salta peppar. Blanda ihop allt med händerna så att alla bitar har kryddor och olja på sig.

Lägg paketet på grillen i ca 20-30 minuter, känn med en sticka i potatisen den skall vara mjuk men inte mjölig. Under tiden potatisen gosar på grillen hackar du chili, klipper gräslöken fint och hackar fårosten i små fina bitar.

Tryck nu ut de grillade vitlöksklyftorna i en skål, ner med citronsaft, olja, salt samt peppar och vispa ihop en vinegrätt. Smaka av, kanske behövs en liten skvätt honung för att balansera syran. När allt är klart blandar du ihop hela baletten och äter med något gott som du grillat.

 


Jag är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på mat & dryck. Här på DryckesListen vill jag ge dig receptet för ett lyckat möte mellan mat och vin. Och tillsammans med min redaktion försöka lotsa dig rätt i vindjungeln.

Annons: