Annons:

Grytor/långkok Fläskkött

Italiensk långlagad fläskkarré.

Ett annorlunda sätt att tillaga fläskkarré. En långlagad gryta med italiensk tomat- och salviaknorr.

Ingredienser

  • Italiensk karré
  • 800
    gram gram
    Fläskkarré utan ben
  • 2
    st st
    Körsbärstomater, konservburk
  • 1
    msk msk
    Socker
  • 2
    st st
    Lagerblad
  • 2
    st st
    Gul lök, hackad
  • 4
    st st
    Vitlöksklyftor
  • 1
    st st
    Saliva, färsk i kruka
  • 2
    dl dl
    Rödvin
  • 1
    dl dl
    Kavlfond
Servera gärna med pasta och toppa med massor av riven parmesan och friterade salviablad.

Skär köttet i mindre bitar och hacka löken. Bräsera sedan kött och lök i en järngryta i lite smör. Häll på resten av ingredienserna och ställ in grytan i ugnen på 100 grader. Låt den nu stå och gosa i minst 4 timmar. Titta lite då och då, har det kokat torrt så fyll gärna på med vin och fond.

Köttet skall vara trådigt och falla sönder när grytan är färdigkokt. Smaka av med salt och nyriven svartpeppar och servera med pasta & parmesan.


Jag är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på mat & dryck. Här på DryckesListen vill jag ge dig receptet för ett lyckat möte mellan mat och vin. Och tillsammans med min redaktion försöka lotsa dig rätt i vindjungeln.

Annons: