Annons:

Vegetariskt Vegan Bakat Dessert

Kladdig hallon- och citronkaka med vaniljgrädde

Ingredienser

  • Kladdig hallon- och citronkaka med vaniljgrädde:
  • 600
    gram gram
    färska dadlar
  • 80
    gram gram
    hallon
  • 2
    dl dl
    mjöl
  • 1
    dl dl
    rapsolja
  • 1
    dl dl
    kikärtsspad
  • ½
    dl dl
    växtbaserad mjölk
  • 1
    st st
    citron, zest
  • 1
    msk msk
    vaniljsocker
  • 1
    tsk tsk
    bakpulver
  • 2
    nypa nypor
    salt
  • Garnering:
  • 2
    dl dl
    växtbaserad vispgrädde
  • 1
    msk msk
    vaniljsocker
Citronjuice och en förkokt rödbeta för färg
Hallon

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda alla torringredienser i en bunke och mixa resterande ingredienser.
Ha över torringredienserna med resterande ingredienser och mixa återigen.

3. Grädda långt nere i ugnen ca 20-25 minuter beroende på varmluftsugn och hur pass kladdig du vill ha kakan.

4. Skär rödbeta i tärningar och häll över några matskedar citronjuice. Rör om tills att citronjuicen tagit ordentligt av färg. Vispa sedan upp grädden tillsammans med citronjuice (om sojavisp…) tålmodigt och länge tills dess att du fått en en fast grädde. Garnera din kaka med grädde och hallon.


Annons: