Annons:

pasta Grönsaker/Vegetariskt

Krämig brysselpasta med persilja och parmesan

Har du kvar lite av brysselkålen från julbordet? Här kommer ett tips på hur du använder den på nytt!

Ingredienser

  • Brysselpasta
  • 400
    gram gram
    Pasta Linguini
  • 500
    gram gram
    Brysselkål
  • 2
    st st
    Vitlöksklyftor
  • 1
    msk msk
    Äppelcidervinäger
  • 1
    msk msk
    Mörk sirap
  • 2
    dl dl
    Vispgrädde
  • 1
    dl dl
    Crème Fraîche
  • 1
    dl dl
    Paremsanost (riven)
  • 1
    st st
    Färsk persilja
Smör till stekning

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Gärna lite al dente.

Ansa, rensa och halvera brysselkålen.
Fräs dem i smör tillsammans med finriven vitlök, mörk sirap och äppelcidervinäger i ca 5 minuter tills de får en fin yta. Smaka av med lite salt.

Häll av pastan när den fått önskad konsistens och lägg tillbaka den i kastrullen.
Ha i grädde, crème fraîche, paremsan och låt allt puttra ihop under någon till några minuter så att pastan blir krämig. Vänd ner brysselkålen på slutet och toppa med persilja.


Annons: