Annons:

Grytor/långkok Asiatiskt Fågel

Kyckling med Sichuanpeppar och russin.

Sichuanpeppar är inte någon peppar utan en släkting till citrusfrukten. Här får den sällskap av kyckling och russin i en god gryta.

Ingredienser

  • Kyckling med sichuanpeppar och russin
  • 8
    st st
    Kycklingfiléer
  • 75
    gram gram
    Smält smör
  • 1
    msk msk
    Shichuanpeppar, lätt krossad
  • 4
    msk msk
    Kycklingfond, flytande
  • 4
    msk msk
    Dijonsenap
  • 4
    st st
    Vitlöksklyftor, krossade
  • 3
    msk msk
    Enbär, torkade och krossade
  • 3
    dl dl
    Grädde

Den här rätten blir bäst om kycklingen får marineras över natten. Så lägg kycklingdelarna i en järngryta. Blanda övriga ingredienser förutom grädden och häll marinaden över kycklingdelarna. Låt den stå kallt och marinera helst över natten i kylskåpet (om du gör det på kvällen är det klart till middagen dagen därpå).

Häll grädden i grytan och koka i en halvtimma, eller tills kycklingdelarna är färdiga och köttet släpper fint från benen. Servera med ris och rönnbärsgelé.


Jag är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på mat & dryck. Här på DryckesListen vill jag ge dig receptet för ett lyckat möte mellan mat och vin. Och tillsammans med min redaktion försöka lotsa dig rätt i vindjungeln.

Annons: