Annons:

Småplock Vegan

Masala

Ingredienser

  • Deg:
  • 2 ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    dl dl
    vatten
  • 1
    krm krm
    salt
  • Fyllning:
  • 1
    st st
    pkt Oumph masala
  • 1
    st st
    kruka koriander
  • 1
    st st
    gul lök
  • 1
    tsk tsk
    riven ingefära
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, pressad
  • 1
    tsk tsk
    sojasås

Gör såhär:

1. Blanda alla ingredienser till degen. Knåda tills att du fått den fin och elastisk.

2. Kavla ut degen tunnt och tryck ut cirklar med hjälp av vattenglas.

3. Noggrant finhacka gullök. Hacka därefter resterande ingredienser i lämpad storlek.  Smått även här.

4. Blanda sedan alltsamman i en bunke.
Fyll varje degcirkel med cirka en msk fyllning och slut. Lättast är att bara skruva ihop toppen likt en säck alternativt att man viker ihop den till en halbmåne. Men vill man finns det en massa rolig inspo för hur man kan vika momos på youtube!

5. Ångkoka i fem minuter.
Har du ingen ångkokare likt jag själv- spetsa öronen! Du behöver två jämnstora kastruller. Fyll den ena med vatten som du sätter på kokning.
Ta ett ungsgaller och på placera dina momos. Lägg den andra kastrullen upp och ner, ovanpå ungsgallret och dina momos likt ett stort lock.
Placera sedan gallret med momos ovanpå den andra kastrullen- och vips.Din alldeles egna ångkokare!

Serveras godast med lite sesamfrön ovanpå samt doppade i sojasås spetsad med riven ingefära.


Annons: