Annons:

Småplock Tacos Grönsaker Vegetariskt Midsommar Vegan Grönsaker/Vegetariskt

FRASIGA FILODEGSPAJER

Minipajer med mexikanska smaker.

Ingredienser

  • Minipajer
  • 250
    gram gram
    Filodeg
  • 140
    gram gram
    Pulled Oumph
  • 30
    gram gram
    Koriander
  • 1
    st st
    Aubergine
  • 1
    st st
    Röd paprika
  • 1
    st st
    Röd chili
  • 1
    st st
    Rödlök
  • 3
    dl dl
    Växtbaserad matlagningsgrädde
  • 2
    msk msk
    Stärkelse
  • 1
    msk msk
    Balsamvinäger
  • 1
    tsk tsk
    Tomatpuré
  • 1
    msk msk
    Spiskummin
  • Till garnering
  • 100
    gram gram
    Havrebaserad färskost alternativt creme fraiche
  • 10
    gram gram
    Färsk koriander
Sriracha

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finhacka rödlök och chili samt tärna paprika och aubergine. Stek i generöst med olivolja tillsammans med spiskummin och tomatpure på medelhög värme tills att de fått en fin stekyta. Tillsätt därefter oumphen och sänk temperaturen på plattan.

3. Då oumphen fått steka med grönsakerna ett tag strör du över stärkelse. Häll över matlagningsgrädde, balsamvinäger och koriander. Smaka av med salt och peppar.
Då fyllningen börjat tjockna ställer du stekpannan åt sidan.

4. Ta fram en muffinsplåt med ett antal på nio muffinsar. Pensla vardera form rikligt med olja.
Dela dina ark med filodeg i 9 delar med hjälp av en sax. Lägg sedan flera lager med remsor av filodeg i vardera muffinsform likt pajskal. Pensla sedan över med olja.

5. Fyll varje paj med röran från stekpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter.

6. Då de svalnat en liten aning garnerar du pajerna med färskost, koriander och sriracha.


Annons: