Annons:

pasta Vegan Grönsaker/Vegetariskt

Pasta Vegonäs

Falsk bolognese, skogsbollo, en god pasta med sås utan kött! Kalla den vad du vill, men den lurar de flesta grönsakskritikerna.

Ingredienser

  • Vegonäs
  • 2
    st st
    Gullök
  • 2
    st st
    Vitlöksklyftor
  • 2
    msk msk
    Oregano
  • 500
    gram gram
    Champinjoner
  • 250
    gram gram
    Ostronskivling
  • 250
    gram gram
    Portabello svamp
  • 1
    dl dl
    Soja
  • 1
    dl dl
    Röd quinoa
  • 300
    gram gram
    Rotselleri
  • 300
    gram gram
    Morot
  • 900
    gram gram
    Krossad tomat
  • 1
    dl dl
    Tomatpuré
  • 1
    tsk tsk
    Grönsaksbuljong
  • 2
    msk msk
    Balsamvinäger
  • ½
    dl dl
    Sweetchlil sås
Detta recept funkar finfint att göra storkok på för att frysa in.
Använd det även istället för färs och gör en vegetarisk/vegansk lasagne

Tärna och hacka lök & vitlök för att sedan fräsa dem kort i valfritt fett (Olja/ smör)i en rymlig gryta. Sänk värmen och strö över oregano och låt puttra tills löken är mjuk.
Mixa under tiden med kniv svampen  i matberedare eller finhacka så smått du kan.
Vänd i svamphacket i grytan och höj värmen till max. Stek kraftigt under regelbunden omrörning tills svampen har släppt vattnet och det har kokats bort så pass mycket att det börjar fastna i botten. Sänk värmen till medel och häll i soja, buljong och tomatpuré.
Mixa med kniv rotselleri & morot i matberedare eller riv med rivjärn på finaste delen och ner med det i grytan tillsammans med krossad tomat, sweetchili, okokt quinoa & balsamvinäger. Koka under lock på svag värme med fördel i en hel timme men minst 30 min eller tills quinoan blivit mjuk.  Kolla till den regelbundet och tillsätt eventuellt vatten om det blir för torrt i grytan.
Smaka av med salt & peppar

Serveras gärna med pasta & riven lagrad ost.

Tips!
Förkoka quinoa och häll i på slutet så sparar du lite tid.


Annons: