Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Portobellosvamp med karamelliserad sherrylök

Portobellosvamp med karamelliserad sherrylök

Ingredienser

  • Portobellosvamp med karamelliserad sherrylök
  • 4
    st st
    Röd lök, i fina skivor
  • 1
    st st
    Olja, en skvätt
  • ½
    st st
    Citronskal, fint rivet, från en halv citron
  • ½
    dl dl
    Persilja fint hackad
  • 2
    st st
    Vitlöksklyftor, fint hackade eller rivna
  • ½
    dl dl
    Sherry, gärna PX
  • 6
    st st
    Portobellosvamp
  • 1
    st st
    Olja, en skvätt till stekning

Börja med att skära löken i tunna fina skivor. Värm oljan i en stekpanna och lägg sedan ner lökringarna och låt dem bli mjuka och medgörliga utan att få jättemycket färg. Häll på sherryn och låt den koka in. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

 

Sätt ugnen på 225 grader och rensa bort en bit av foten på svampen. Stek gärna  lite yta på svampen innan du lägger dem på bakplåtspapper och låter dem gå i cirka 10 minuter tills de är genomvarma.

När de är klara så lägger du en rejäl klick av löken på toppen, och garnerar med en blandning av vitlök, citronskal och persilja s.k Gremolata.

Servera gärna med Anettes bästa tomatsås, eller Friterade lökblommor.

 


Jag är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på mat & dryck. Här på DryckesListen vill jag ge dig receptet för ett lyckat möte mellan mat och vin. Och tillsammans med min redaktion försöka lotsa dig rätt i vindjungeln.

Annons: