Annons:

sallad Grönsaker Vegetariskt Midsommar tillbehör Vegan

LJUMMEN CITRONPOTATISSALLAD MED MYNTA

En somrig potatissallad med inspiration från medelhavet.

Ingredienser

  • Sallad
  • 1
    kilo kilo
    Potatis
  • 140
    gram gram
    Oumph thyme and garlic
  • 150
    gram gram
    Gröna oliver
  • 150
    gram gram
    Svarta oliver
  • 100
    gram gram
    Växtbaserat smör
  • 15
    gram gram
    Ruccola
  • 2
    st st
    Citroner
  • 2
    st st
    Vitlöksklyftor
  • 1
    st st
    Rödlök
  • 2
    tsk tsk
    Torkad mynta
  • 1
    tsk tsk
    Torkad oregano
  • 1
    tsk tsk
    Citronpeppar
  • 1
    tsk tsk
    Curry, gul
Till garnering
Olivolja till stekning
Färsk mynta
Citron

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär potatisen i fyra klyftor och dela vardera klyfta i tre. Låt ligga i ett kallt vattenbad ca 20 minuter.

3. Smält smör tillsammans med olivolja och kryddor i en kastrull. Häll av vattnet från potatisen och placera i en ungsform med ungsfolie. Häll kryddsmöret jämnt över potatisen. Smaka av med generösa mängder salt och peppar.
Pressa över citronjuice och lägg de utpressade citronerna med potatisen.
Grädda i 20-30 minuter.

4. Stek oumph i olja på hög värme tills att den fått en krispig yta. Ta stekpannan från plattan och pressa över vitlök.

5. Finhacka rödlök och ha över med potatisen i en lämpad bunke. Tillsätt resterande ingredienser och rör om. Lägg upp potatissalladen på ett serveringsfat och dekorera med mynta och citron.


Annons: