Annons:

Rödvinsbrässerade Oxkinder

Ingredienser

  • Rödvinsbrässerade Oxkinder
  • 2
    st st
    Oxkinder
  • 1
    L L
    Rött vin
  • 1
    st st
    Morot
  • 1
    st st
    Rotselleri bit
  • 1
    st st
    Timjan
  • 10
    st st
    Vitpepparkorn
  • 2
    st st
    Lagerblad
  • 5
    dl dl
    Kalvfond
  • Tryffelpotatispuré
  • 500
    gram gram
    Mandelpotatis
  • 1
    dl dl
    Mjölk
  • 3
    msk msk
    Grädde
  • 180
    gram gram
    Smör
  • 1
    nypa nypor
    Salt
  • 10
    gram gram
    Gotländsk tryffel
  • Syrad röd steklök
  • 3
    st st
    Röda steklökar
  • ½
    dl dl
    Ättika
  • 1
    dl dl
    Socker
  • 1 ½
    dl dl
    Vatten

Rödvinsbrässerade Oxkinder

1.Putsa oxkinderna och lägg dem med rödvinet, grönsakerna och örterna i en bunke.
Låt marinera i kylen över natten.
2. Sila över marinaden i en kastrull.
3. Bryn oxkinderna och grönsakerna i olja i en stekpanna tills de har fått fin färg.
4. Lägg över i kastrullen med marinaden och låt sjuda på svag värme 4-5 timmar under lock tills de är riktigt möra.

Sås:
Sila över kokspadet i en ny kastrull tillsätt kalvfond, reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar och en klick smör precis innan servering.
Tryffelpotatispuré
Koka potatisen mjuk och låt ånga av. Koka upp mjölken och grädden i en kastrull, ta av plattan.
Pressa potatisen tillsätt smöret och vispa slätt, häll i mjölkgrädden lite i taget tills purén har en skön konsistens. Smaka av med salt. Riv över färsk gotländsk tryffel.
Syrad röd steklök 
Koka upp vatten, socker och ättika tills sockret har smält helt.Ta bort från plattan låt svalna en aning.
Skala och skiva upp små båtar av steklöken. Lägg löken i en bunke häll över ättikslagen. Låt stå minst 4-6 timmar innan servering.
Garnityr:
• karl-johan svamp
• kruspersilja grovhackad 
Stillbilder.00_00_25_05.Still002.jpeg

Annons: