Annons:

Vegan Buffémat

Smörgåstårta goes tacos

Ingredienser

  • Smörgåstårta goes tacos:
  • 24
    st st
    skivor toastbröd
  • 300
    gram gram
    förstekt sojafärs
  • 1
    st st
    burk minimajs
  • 1
    st st
    rödlök finhackad
  • Färskostfyllningen:
  • 3
    st st
    pkt påmackan
  • 3
    st st
    pkt ifraiche
  • 1
    dl dl
    finhackad koriander
  • ½
    dl dl
    växtbaserad matlagningsgrädde
  • 1
    tsk tsk
    spiskummin
  • 2
    krm krm
    paprikapulver
  • 2
    krm krm
    cayennepeppar
  • 1
    msk msk
    balsamvinäger
  • 1
    msk msk
    tomatpuré
  • Garnering:
  • 3
    st st
    vitlöksklyftor
  • 1
    st st
    fpk ifraiche
  • 1
    st st
    citron
  • 4
    dl dl
    rapsolja
  • 6
    msk msk
    kikärtsspad
  • 1
    tsk tsk
    vitvinsvinäger
  • 2
    tsk tsk
    dijonsenap
Nachochips samt valfria grönsaker till dekoration
Salt och grovmalen svartpeppar
Sriracha majonnäs

Gör såhär:

1. Skär av kanterna på alla toastbröd. Försök få de så jämnstora som möjligt. Lägg upp 2 brödskivor x 3 brödskivor direkt på det far du vill servera smörgåstårtan på.

2. Blanda samman sojafärs, minimajs och rödlök.

3. Vispa ihop alla ingredienser till färskostfyllningen med hjälp av en elvisp. Bre sedan 1/3 del över första lagret bröd.
Strö sedan över en 1/3 del av färsen.
Ringla på generöst med Srirachamajonnäs över hela tårtan.
Upprepa tills att du lagt på sista lagret med bröd.

4. Häll kikärtsspad, vinäger och senap i en mixer. Tillsätt en tunn, succesiv stråle med rapsolja tills dess att du använt allt och fått en krämig och fast majonnäs. Pressa ner vitlök, ha i citronjuice samt några rivdrag med cest. Vänd sedan ner ifraiche. Täck hela tårtan med hjälp av en slickepott.
Delorera nu fritt!


Annons: