Annons:

Soppa Grönsaker/Vegetariskt

Spenatsoppa på kärnmjölk

Har du kärnat smör än? Sparade du kärnmjölken? Bra, då har du användning av den nu, om inte så går det att göra på annat vis också!

Ingredienser

  • Spenatsoppa på kärnmjölk
  • 500
    gram gram
    Spenat (fryst)
  • 1
    st st
    Gul lök
  • 2
    st st
    Vitlöksklyftor
  • 5
    dl dl
    Kärnmjölk
  • 1
    dl dl
    Crème frâiche
  • 1
    tsk tsk
    Grönsaksbuljong
Har du inte tillgång till kärnmjölk- byt då ut de 5dl kärnmjölk mot 4dl mjölk+1dl crème frâiche

Innan du kan börja måste spenaten tina.
Har du inte tid att vänta slår du i lite vatten i en kastrull och kokar spenaten tills den tinat och vattnet kokats bort. Tillsätt mer vatten om det behövs. Spenaten får inte bli för torr.

Tärna gul lök & vitlök och stek i smör tills den är mjuk.
Häll i buljongen och vänd ner spenaten. Låt puttra i någon minut.
Tillsätt sedan kärnmjölk och crème frâiche och koka upp.

Soppans konsistens  kan variera beroende på hur blöt eller torr spenaten är från början.
Red med mjöl eller späd med vatten tills du är nöjd. Smaka av med salt, peppar och gärna nyriven muskot. Serveras förslagsvis med stekt ägg, nybakat bröd och egenkärnat smör. Recept på det hittar du i föregående inlägg.

 


Annons: