Annons:

Småplock Grönsaker Vegetariskt tillbehör Vegan Grönsaker/Vegetariskt Skaldjur

Toastskagen i vegansk tappning

Den svenska klassikern toastskagen i vegansk tappning.

Ingredienser

  • Bröd
  • 4
    st st
    skivor ljust bröd
  • 150
    gram gram
    Växtbaserat smör alternativt olivolja
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta
  • ½
    msk msk
    flingsalt
  • Skagenröra
  • 200
    gram gram
    naturell tofu, fast
  • 100
    gram gram
    havrebaserad färskost
  • ½
    st st
    rödlök
  • ½
    dl dl
    fänkål, finhackad
  • 5
    msk msk
    äggfri majonnäs
  • 4
    msk msk
    dill, finhackad
  • 3
    msk msk
    röd tångkaviar
  • 3
    msk msk
    svart tångkaviar
  • ½
    msk msk
    riven pepparrot
  • 2
    krm krm
    vitpeppar
  • 1
    tsk tsk
    citronjuice
Salt och peppar

Tips till garnering
Färsk dill
Citron
Avokado
Tångkaviar
Finhackad rödlök

Gör såhär:

1.      Skagenröra: Tärna tofun och stek tillsammans med fänkål. Smaka av med vitpeppar och salt. Ställ åt sidan för att svalna.

2.      Rör samman alla ingredienser till röran. Tillsätt tofu, fänkål samt smaka av med salt och peppar.

3.      Bröd: Lägg mycket generöst med fett i en stekpanna. Stek dina brödskivor på vardera sida, först på svagare värme. Då de börjar få lite färg samt absorberat det mesta av fettet ökar du värmen samt smaksätter med flingsalt. Dela din vitlöksklyfta i två och gnid den mot dina bröd.

4.      Montering: Låt bröden svalna en liten aning och fördela därefter röran på varsitt bröd. Garnera fritt!


Annons: