Annons:

Buffémat Fisk Grönsaker/Vegetariskt

Tonfisksallad med ris och egen Rhode Islanddressing

Nästa gång du äter ris till middag, passa på att koka lite extra ris, då kan du äta Tonfisksallad med ris dagen därpå. Urgott!

Ingredienser

  • Tonfisksallad
  • 5
    dl dl
    Kokt, kallt ris
  • 400
    gram gram
    Tonfisk på burk
  • 150
    gram gram
    Majs på burk
  • 2
    st st
    Röd paprika, hackad
  • 1
    st st
    Purjolök, fint strimlad
  • 4
    st st
    Ägg, kokta i klyftor
  • 1
    st st
    Citron, saften av
  • 3
    nypa nypor
    Örtsalt
  • 1
    msk msk
    Svartpeppar från kvarnen
  • 4
    nypa nypor
    Persilja, finhackad
  • Rhode Islanddressing
  • 3
    dl dl
    Gräddfil
  • 1
    dl dl
    Majonäs
  • 6
    msk msk
    Chilisås
  • 1
    msk msk
    Äppelcidervinäger
  • 3
    st st
    Tabasco, skvättar
  • 3
    nypa nypor
    Salt

Nästa gång du äter ris till middag, se då för all del till att koka lite extra. För då kan du känna dig lycklig när morgondagens middag är lätt som en platt att färdigställa. För när det gäller den här salladen är det ju bara att blanda allt i en rejäl bunke, pressa citron över, krydda med lite örtsalt och peppar och sedan är det klart. Det samma med såsen. Bara att blanda och smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen. Det kan inte bli enklare eller godare faktiskt!


Jag är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på mat & dryck. Här på DryckesListen vill jag ge dig receptet för ett lyckat möte mellan mat och vin. Och tillsammans med min redaktion försöka lotsa dig rätt i vindjungeln.

Annons: