Annons:

pasta Buffémat Grönsaker/Vegetariskt

Tortellinisallad med fetaost & mynta

En snabb, fräsch matig pastasallad som passar bra att nu när sommaren verkar glimta tillbaka,men tiden inte är den samma sen efter semestern

Ingredienser

  • Tortellinisallad
  • 500
    gram gram
    Valfri fylld färsk tortellini
  • 300
    gram gram
    Fetaost
  • 1
    st st
    Rödlök
  • 2
    st st
    Avokado
  • 3
    st st
    Tomater
  • 50
    gram gram
    Färsk Mynta
  • 1
    dl dl
    Grädde
  • 2
    nypa nypor
    Örtsalt

Koka tortellinin enligt anvisning på paketet i lättsaltat vatten.

Skiva under tiden rödlöken i halvmånar så tunt som det går. Tärna tomaterna & avokadon och lägg allt i en rymlig salladskål. Smula över fetost och blanda med örtsalt.

När tortellinin blivit lätt al dente, häll av dem i ett durkslag. Låt vattnet rinna av ordenligt och häll sen tillbaka dem i kastrullen för att under någon minut kokas klart  i grädden.

Släng  ner tortellinin i salladskålen, finhacka färsk mynta & vänd runt försiktig. Smaka av med salt & peppar om så önskas.


Annons: