Annons:

Buffémat Grönsaker/Vegetariskt

Tortilla Espanola

Tortilla Espanola eller potatiskaka på spanska. Den här potatiskakan serveras nästan på varenda bar i Spanien i små kalla munsbitar.

Ingredienser

 • Tortilla Espanol
 • 500
  gram gram
  Potatis, mjölig
 • 6
  st st
  Ägg
 • 1
  st st
  Gul lök, stor
 • 1
  msk msk
  Majzenamjöl
Dessutom behöver du olivolja, salt och svartpeppar.

Skala potatis och lök och skär i så tunna skivor du bara kan. Du kan med fördel använda en mandolin. I en skål vid sidan om vispar du ihop ägg, kryddor och majzena till en jämn smet. Blanda ner löken och potatisen i äggsmeten. Tag fram en stekpanna med hög kant. Häll i en rejäl skvätt olivolja och låt den bli het. Häll nu ner smeten i pannan och låt det hela gå på svag värme i cirka 5 minuter.

Nu kommer det trixiga, vicka och sväng lite på pannan så att kakan släpper. Lägg en tallrik över stekpannan, håll emot med en handuk och vänd hela baletten upp och ner, så att kakan hamnar på tallriken.

Torka eventuellt ur pannan, så skrufset försvinner. I med mer olja, som du låter bli varm innan du vänder ner Tortillan med den ogräddade sidan nedåt. Låt även den få färg innan du lägger upp den på en tallrik och låter den svalna helt och du serverar den i små bitar.


Jag är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på mat & dryck. Här på DryckesListen vill jag ge dig receptet för ett lyckat möte mellan mat och vin. Och tillsammans med min redaktion försöka lotsa dig rätt i vindjungeln.

Annons: