Annons:

Vegetariskt Vegan Choklad Bakat

Vegansk brownie med nougattryffel

Ingredienser

  • Nougattryffel:
  • 125
    gram gram
    växtbaserad choklad, mörk
  • 100
    gram gram
    växtbaserat smör
  • 2
    dl dl
    sojavispgrädde
  • 1
    dl dl
    skalade hasselnötter
  • 75
    ml ml
    florsocker
  • 1
    krm krm
    salt
  • Brownie:
  • 150
    gram gram
    margarin
  • 3
    dl dl
    socker
  • 2
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    dl dl
    kakao
  • 1
    dl dl
    kikärtsspad
  • 1
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • 2
    krm krm
    salt
  • 50
    gram gram
    växtbaserad choklad
Växtbaserat smör och ströbröd

Tips på garnering:
Smält choklad (om du vill göra swirlmönster i kakan likt jag själv)
Rostade hasselnötter
Jordgubbar

Form: ca 24 cm i diameter, löstagbara kanter

Gör såhär:

1. Brownie: Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smör i en kastrull. Ställ åt sidan och tillsätt resterande ingredienser samtidigt som du vispar med elvisp. Riv choklad och vänd ner i smeten.
3. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter. Grädde sedan i nedre delen av ugnen cirka 20-30 minuter beroende på hur kladdig du önskar den. Låt den sätta sig genom att vila minst 30 minuter.
4. Nougattryffel: Rosta hasselnötter i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
5. Grovhacka choklad, Smält smör tillsammans med grädde i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills det att den smält samman med smöret och grädden.
6. Tillsätt hasselnötter och florsocker. Slätmixa med hjälp av en stavmixer.
7. Montering: Häll nougattryffelsmeten över din browniebotten. Ställ kylt i 6 timmar, helst över natten.


Annons: