Annons:

Vegetariskt Vegan Buffémat

Vegansk smörgåstårta

Ingredienser

  • Vegansk smörgåstårta för 30 personer:
  • 48
    st st
    skivor toastbröd
  • Fyllning 1:
  • 1
    st st
    stor sötpotatis
  • ½
    L L
    havrebaserad creme fraiche
  • 165
    gram gram
    inlagd paprika
  • 145
    gram gram
    soltorkade tomater
  • 3
    st st
    vitlöksklyftor
  • 30
    gram gram
    persilja
  • 2
    msk msk
    växtbaserad majonnäs
  • Fyllning 2:
  • 1
    st st
    paket salty n smoky, Oumph
  • 2
    st st
    gul lök
  • 1
    msk msk
    socker
  • 260
    gram gram
    växtbaserad pesto
  • 300
    gram gram
    havrebaserad färskost
  • 200
    gram gram
    havrebaserad creme fraiche
  • 2
    dl dl
    rostade solroskärnor
  • Spackel:
  • 450
    gram gram
    fryst spenat
  • 480
    gram gram
    kikärtor
  • 30
    gram gram
    persilja
  • 30
    gram gram
    basilika
Flingsalt
Salt
Valfria grönsaker till dekoration
Rostade solroskärnor

Gör så här:
Mixa samman ingredienserna till röra nummer

1. Tärna sötpotatis, ringla över hälften av oljan från de soltorkade tomaterna, ha på flingsalt och grädda på 200 grader i cirka 30-40 minuter. Vänd sedan ner med smeten.

2. Mixa samman alla ingredienser till röra nummer 2. Stek gul lök mör och gyllene i resterande olja från de soltorkade tomaterna. Strö över sockret och stek tills dess att kristallerna smält. Vänd ner med smeten.
Stek Oumph i olja tills att de fått en fin och gyllene färg.

3. Skär bort kanterna på toastbröden. Placera upp 6 x 4 skivor. Ha först på ½ av fyllning nummer ett. Sedan ett lager med bröd, fyllning nummer ⅔ av fyllning nummer två, strö över solroskärnor samt oumph. Upprepa det sista lagret med paprika röran.


Annons: