Annons:

Vegan svamppastej med vitpeppar

VEGANSKT JUBORD UTAN GRÄNSER! Vegan svampastej.

Annons:

Ingredienser

50 g jäst
1 1/2 gul lök
2 msk rapsolja
4 dl havregrädde
2 dl havregryn
1 dl ströbröd
1 tsk kinesisk soja
2 msk svampfond/1 tärning svampbuljong
1 krm mald kryddpeppar
½-1 tsk vitpeppar (smaksak men jag gillar MYCKET)

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Häll matlagningsgrädde, svampfond, olja, soja samt kryddor i en kastrull och låt puttra upp lite snabbt.
3. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät smet. Ha över den i en brödform av lämpad storlek som du klär i ungsfolie (OBS! Den jäser upp ganska mycket så se till att du har marginaler på kanterna).
4. Grädda i ugnen ca 1 timme. Antigen låter du den svalna som den är i kylen under natten eller (för en krämig och mer följsam textur) så mixar du den till en slät smet som du sedan har över i en plastfolieklädd form av eget tycke.

Annons:

Här finns mer att läsa om