Annons:

Vegansk sill till jul

VEGANSKT JUBORD UTAN GRÄNSER! Vegansk sill.

Annons:

Ca 6 bufféportioner

Klassisk julsill

400 g aubergine
4 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit (12 %)
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
3 lagerblad
1 morot, slantad
½ gul lök
½ rödlök

Gör såhär:

1. Skiva aubergine i tunna rektanglar, skala och skär morot samt skiva lök.

2. Ha över allt i en lämplig burk och tillsätt resterande ingredienser. Slut locket och skaka om burken lite lätt. Låt den vila i kyl minst en natt (håller ca en vecka i kylen).

Senapssill

400 gram julauberginesill + en skvätt av inläggningsvätskan
½  dl dijon
½ dl klassisk senap/stark beroende på smak och tycke
½ dl havrebaserad cremefraiche
1 tsk salt
4 msk socker
3 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
3 msk vatten
Alternativt dill & eller gräslök

Skärgårdssill

Gör såhär:

1. Tappa av nästan all inläggning på den förinlagda auberginen och häll över auberginen, morötterna och löken i en rymlig burke.

2. Ha ner alla ingredienser och rör om. Vill du ha kryddor- finhacka då dessa och tillsätt i röran. Ha över allt i burken igen och nu är den redo att ätas!

400 gram julauberginesill + en skvätt av inläggningsvätskan
2 dl kikärtsmajonnäs
3 dl havrebaserad cremefraiche
1 dl finskuren gräslök
1 dl finskuren dill
100 gram tångkaviar (hälften röd & -:- svart)
1-2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar

Gör såhär:

1. Tappa av nästan all inläggning på den förinlagda auberginen och häll över auberginen, morötterna och löken i en rymlig burke.

2. Ha ner alla ingredienser och rör om. Ha över allt i burken igen och nu är den redo att ätas!

Annons:

Här finns mer att läsa om