Annons:

Veganska pannkakor

Veganska pannkakor, fria från ägg och mjölkprotein. Bladtunna och sådär oemotståndligt frasiga, både godare och enklare än klassiska pannkakor.
- Pannkakor utan ägg och mjölk måste ju vara något av en omöjlighet?

Annons:

Inte alls sant, säger jag!

Inte nog med att de är oemotståndligt goda, enkla att få till så där crepe-bladtunna och med ett härligt krisp längst med de runda kanterna, är dess ingredienser inte alls så där märkvärdiga som en kanske inbillar sig. Dessutom är det roligare om alla kan vara med och avnjuta en pannkaksmiddag – oavsett kost eller allergi.

Portionantal: ca 3-4 personer

Mitt val till servering: växtbaserad vaniljglass, chokladsås, hallon och rostade nötter

Ingredienser

4 dl vetemjöl

3 dl havremjölk

2 dl vatten

1 dl mjölkfritt smör, flytande

1 tsk vaniljsocker alternativt

2 krm äkta vaniljpulver

Salt

Gör såhär:

1. Vispa samman alla ingredienser till en jämn och klumpfri smet med hjälp av en handvisp. Salta sparsamt och rör om återigen.

2. Ha lite växtbaserat smör i botten på en stekpanna. Då det slutat att bubbla är der dags för att steka pannkakorna. Fortsätt tills det att smeten är slut.

Lätt som en plätt! Eller borde en säga pannkaka?

Annons:

Här finns mer att läsa om