Middsommarlunchen är räddad – och det i samarbete med Oumph!
Denna vecka presenterar jag fem växtbaserade recept för inspiration på hur du utan animaliska livsmedel kan skapa en komplett och festlig måltid.
Idag bjuder jag på krämiga snittar, fyllda med växtbaserad färskost, pepparrot samt stekt fänkål, äpple och givetvis Oumph salty n smoky.
Klassiskt svenska smaker med en rökig karaktär, perfekt som förrätt eller som komplement till midsommarbuffén.
Portionantal: ca 20 snittar
Ingredienser
Snittar
200 gram oumph salty n smoky
100 gram havrebaserad färskost
2 skivor tunnbröd
1/2 rött äpple
½ liten fänkål
½ kruka sallad
2 msk riven pepparrot
1/2 msk sirap
salt, peppar
Växtbaserat smör till stekning
Till garnering
Färsk dill
Tångkaviar
Gör såhär:
1. Tärna fänkål och äpple. Stek tillsammans med oumph i smör tills att de fått en fin och gyllene yta. Ringla över sirap och rör försiktigt om.
2. Ställ åt sidan för att svalna
3. Rör samman färskost och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg ut tunnbröd och bred över pepparrotscremen. Fördela stekblandningen över tunnbrödet och lägg på någon skiva sallad. Rulla sedan försiktigt ihop på långendan. Ställ svalt i ca 30-60 minuter.
5. Skär ut ca 1 cm tjocka snittar. Garnera med dill samt tångkaviar.