Annons:

Midsommar tillbehör Grillat Buffémat Grönsaker/Vegetariskt

Majskolv med chili- och limesmör.

Majskolv med chili- och limesmör är både gott för sig själv och som tillbehör till något annat grillat.

Ingredienser

  • Majskolv med chili- och limesmör
  • 4
    st st
    Majskolvar
  • Chili- och limesmör
  • 120
    gram gram
    Smör, mjukt och rumstempererat
  • 1
    st st
    Limefrukt, skalet och saften ifrån
  • 1
    st st
    Röd chilifrukt, finhackad (minst 1 styck, beroende lite på styrkan)
  • 1
    st st
    Persilja, färsk en näve
  • 3
    st st
    Vitlöksklyfta
Smaksätt med salt, peppar en nypa socker.

Hacka, skala, riv och pressa och vänd sedan ner alltihopa i det rumsvarma smöret. Krydda efter tycke och smak och lägg smöret på ett vaxat papper. Rulla ihop och forma till en korv. Snurra ihop ändarna på pappret och lägg genast in paketet kallt, gärna i frysen. Ta fram smöret en liten stund innan du skall använda det. Skär i skivor och servera antingen med dina nygrillade majskolvar eller till fisk, kyckling eller annat ljust grillat kött.


Jag är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på mat & dryck. Här på DryckesListen vill jag ge dig receptet för ett lyckat möte mellan mat och vin. Och tillsammans med min redaktion försöka lotsa dig rätt i vindjungeln.

Annons: