Annons:

Grillat Asiatiskt Fisk

Sesamstekt tataki på lax

Tataki är ett japanskt sätt att till där enbart ytan på filén sotas. Här får vi lite extra knaper av sesamfröna.

Ingredienser

  • Sesamstek tataki på lax
  • 400
    gram gram
    Laxtilé (den tjocka delen som kallas loin)
  • ½
    dl dl
    Sesamfrön (svarta och vita)
  • Såsen att doppa i
  • ½
    dl dl
    Soja
  • 2
    msk msk
    Fisksås
  • 2
    st st
    Röda chilifrukter, fint skurna

Eftersom laxen är nästan rå när du äter den, är det viktigt att fisken varit fryst innan du serverar den!

Ta fram din laxbit ur frysen så att den hinner tina. Rulla laxfilén runtom i sesamfrön. Se nu till att stekpannan är torr och galet het innan du låter laxfilén säga tjo och hej! till pannan i bara någon minut på varje sida.

Upp och hoppa och skär sedan laxen i skivor cirka 0,5 cm tjocka. Lägg upp dem snyggt på ett fat, blanda sedan alla ingredienser till såsen och servera. Doppa, dippa och njut!


Jag är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på mat & dryck. Här på DryckesListen vill jag ge dig receptet för ett lyckat möte mellan mat och vin. Och tillsammans med min redaktion försöka lotsa dig rätt i vindjungeln.

Annons: